Sådan tilbereder du den perfekte flæskesteg 🤩

Sådan tilbereder du den perfekte flæskesteg 🤩

Læs med her, hvor Dyrbar giver dig deres tips og tricks til tilberedning af den perfekte flæskesteg her til jul.

Julen nærmer sig, og derfor vil vi gerne forkæle dig med smagfuld inspiration til, hvordan du laver den perfekte flæskesteg  - selvfølgelig med sprøde svær ✨ 

Dyrbar giver dig her alle deres tips og tricks til årets steg, som du kan bruge i dit julekøkken👇 

👉 Tag stegen ud af køleskabet en halv eller hel time før du begynder at tilberede den. 
 

👉 Få fat i en mager kam og hjælp den gerne med en klat smør, som du langsomt masserer ind i sværen og ned mellem rillerne i sværen.
 

👉 Salt, salt, salt. Gnid stegen med gode mængder groft salt - her skal du også godt ned mellem rillerne i sværen – smørret hjælper saltet med at hænge fast! Og tilsæt friskkværnet peber på siderne af stegen.
 

👉 Læg lidt urter og grønt, for eksempel løg og gulerødder i grove stykker, i dit ovnfaste fad - find et, der passer i størrelse med stegen, så stegeskyen ikke fordamper for hurtigt.
 

👉 Sæt nu stegen ind i en 220 grader varm ovn til den første bruning.
 

👉 Efter et kvarter skruer du ned på 180 grader, og giver stegen en gang væske i fadet – bouillon, lidt øl eller bare vand.
 

👉 Stegetiden afhænger af størrelsen på stegen, men sæt et stegetermometer i stegens tykkeste ende, og vent på en kernetemperatur på 65 grader. Tag stegen ud og lad den hvile, indtil temperaturen er steget til cirka 68-69 grader.
 


Nu er du klar til at servere og imponere familien med den perfekte steg 🎁 

Vil du have endnu mere inspiration fra Dyrbar her til jul - så følg med her

📷 Dyrbar