Julen nærmer sig, og derfor vil vi gerne forkæle dig med smagfuld inspiration til, hvordan du laver den perfekte flæskesteg - selvfølgelig med sprøde svær ✨
Dyrbar giver dig her alle deres tips og tricks til årets steg, som du kan bruge i dit julekøkken👇
👉 Tag stegen ud af køleskabet en halv eller hel time før du begynder at tilberede den.
👉 Få fat i en mager kam og hjælp den gerne med en klat smør, som du langsomt masserer ind i sværen og ned mellem rillerne i sværen.
👉 Salt, salt, salt. Gnid stegen med gode mængder groft salt - her skal du også godt ned mellem rillerne i sværen – smørret hjælper saltet med at hænge fast! Og tilsæt friskkværnet peber på siderne af stegen.
👉 Læg lidt urter og grønt, for eksempel løg og gulerødder i grove stykker, i dit ovnfaste fad - find et, der passer i størrelse med stegen, så stegeskyen ikke fordamper for hurtigt.
👉 Sæt nu stegen ind i en 220 grader varm ovn til den første bruning.
👉 Efter et kvarter skruer du ned på 180 grader, og giver stegen en gang væske i fadet – bouillon, lidt øl eller bare vand.
👉 Stegetiden afhænger af størrelsen på stegen, men sæt et stegetermometer i stegens tykkeste ende, og vent på en kernetemperatur på 65 grader. Tag stegen ud og lad den hvile, indtil temperaturen er steget til cirka 68-69 grader.
Nu er du klar til at servere og imponere familien med den perfekte steg 🎁
Vil du have endnu mere inspiration fra Dyrbar her til jul - så følg med her
📷 Dyrbar